Hoi, wij zijn grafisch ontwerper Dirma Janse en postdoc onderzoeker Lara Wierenga en momenteel zijn wij bezig met een visueel boek over het brein. Op deze site geven we je meer info over dit project, een sneak preview en houden we je op de hoogte van de huidige stand van zaken.

 

Dirma Janse is information designer en eigenaar van Studio Dirma Janse. Ze maakt visuele oplossingen voor complexe onderwerpen, met name in de wetenschappelijke sector. Een greep uit haar opdrachtgevers zijn de TU Delft, NRC en Deltares. Haar visualisaties en infographics zijn inzichtelijk en elegant en zorgen ervoor dat mensen op een intuïtieve manier meer kennis krijgen over een onderwerp. Haar intrigerende ontwerpen motiveren de kijker dieper in het onderwerp te duiken. Haar infographics hebben een ontdekkend aspect, wat uitnodigt tot het actief opnemen van informatie.

dirmajanse.nl
Linkedin

Lara Wierenga is hoofdonderzoeker in het Brain and Development research center aan de universiteit Leiden. Ze doet onderzoek naar de invloed van genetische en omgevingsfactoren op de ontwikkeling van hersenstructuur bij tweelingen. Ze heeft een aanzienlijke hoeveelheid publicaties in hoog aangeschreven internationale tijdschriften op haar naam staan. In haar werk besteed ze veel aandacht aan het inzichtelijk maken van haar bevindingen voor vakgenoten en het publiek, door het maken van intuïtieve datavisualisaties. Haar werk komt regelmatig in de publiciteit, zie link.

Website Lara Wierenga
Linkedin